Yaşar Kemal Yaşamkent’te Yeniden Doğuyor

03 Temmuz 2015 Cuma 11:34:02

Çankaya Belediyesi, Türk Edebiyatı’nın ulu çınarı Yaşar Kemal’in adının verileceği 16 bin metrekarelik kent parkının çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor…

“İnce Memed”, “Yer Demir Gök Bakır”, “Sarı Sıcak” gibi unutulmaz eserleri ve siyasi kişiliğiyle yakın tarihe damgasını vuran Yaşar Kemal’in adının yaşatılması için Yaşamkent’te yapılması kararlaştırılan parkta, çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Bölgede bulunan 16 bin metrekarelik boş alana park yapılmasına, katılımcı belediyecilik ve vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde Çankaya Belediyesi’nin fikirlerini aldığı Yaşamkentli vatandaşlar karar vermişti. Bu kararın ardından çalışmaları başlayan park, büyüklüğü, teknolojisi ve güzelliği ile örnek olacak nitelikte. 

BİNLERCE BİTKİ İLE SÜSLENECEK

Koşu yolları, çocuk oyun alanları, spor ve kondisyon alanlarını içinde barındıracak olan Yaşar Kemal Parkı’nın 11 bin 928 metrekaresi yeşil alandan oluşacak. Park, 455 yapraklı, 500 ibreli ve 3 bin 720 çalıdan oluşan 5 bin 556 bitkiyle süslenecek. Etrafı duvar banklardan oluşan oturma birimleri ve özel tasarlanmış bir tören alanını da içinde barındıracak olan dev park, biyolojik göletiyle de ayrıca göz dolduracak. Yağmur sularını depolayan 55 tonluk özel bir deposu bulunacak parkta, otomatik sulama sistemi de kullanılacak.

ALTYAPIDA İŞLER KOLAYLADI

Altyapı çalışmaları aralıksız süren parkta biyolojik göletin perde duvarlarının betonu atıldı. Sert zemin arasını bağlayacak olan ahşap iskele ve köprünün demirleri monte edildi.

Fitness alanları, bekçi kulübesi ve su deposunun betonu döküldü. Koşu yolu etrafı bordürleri döşenen parkta, elektrik direkleri montajı için kazı işlemleri de başladı. Park içi renkli asfalt yollar için yol kazısı ve blokaj serimi süren Yaşar Kemal Parkı’nın su deposu için gerekli olan drenaj kanalları da kazıldı. “Edebiyatın Çınarı” adına hazırlanan parkın çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kasım ayında vatandaşların hizmetine sunulması planlanıyor.

Bu haber 1912 kere okundu.