Çankaya Kreşlerine Talep Büyük

02 Temmuz 2015 Perşembe

Türkiye’nin en büyük nüfusuna sahip ilçe belediyesi olan Çankaya, bin 400 çocuk kapasiteli kreş ve etüt merkezleriyle Türkiye’nin en büyük okulöncesi ve etüt eğitimi veren yerel yönetimi…

Çankaya Belediyesi bünyesinde 11 kreş ve 3 etüt merkezine, önümüzdeki eğitim öğretim yılında bir kreş ve bir etüt merkezi daha eklenecek. Belediye böylece hizmet verdiği çocuk sayısını bin 680’e çıkaracak.

Ailelerin ilk tercihi olan, kaliteli ve çok yönlü eğitimi uygun ücretle sunan Çankaya Belediyesi kreşlerine bu yıl da 2 bin 240 ebeveyn çocuklarını kaydettirmek için başvurdu.

Çankaya Belediyesi’nin en çok önem verdiği hizmet alanlarından olan eğitim ve çocuklara yönelik hizmetlerin kalitesi her gün artıyor, hizmet yelpazesi çeşitleniyor. 2014-2015 eğitim öğretim yılında 1400 çocuğa okulöncesi ve etüt eğitimi veren Belediye’nin gündüz bakımevlerine bu yıl da yoğun bir ilgi vardı.

Belediye’nin bin 400 mevcut kapasite için 2 bin 240 başvuru olurken Çankaya Belediyesi giderek artan talebi karşılamak için yeni eğitim öğretim döneminde kapasitesini 280 daha artırarak bin 680 çocuğa hizmet verecek.

Çocuk merkezli, aile katılımına dayalı, yaratıcılığı destekleyen, özgürlük, eşitlik, barış, umut, dostluk gibi evrensel değerleri temel alan eğitim programları uygulayan Çankaya Belediyesi, çocuklara yaşayarak öğrenme, yeni fikirler keşfetme, sorunları çözme becerisi kazanma, dil ve kavram geliştirme ve genişletme yöntemleriyle eğitim olanakları tanıyor. İlçe genelindeki 11 gündüz bakımevi ve 3 etüt merkezinde, 118’i çocuk gelişimi alanında uzman olmak üzere 260 personel çalışıyor.

SPORDAN SANATA EĞİTİM

Çocukların okulöncesi eğitim almasında yerel yönetim olarak öncü bir rol üstlenen Çankaya Belediyesi, 3-6 yaş aralığındaki çocuklara müzik ve resimden el sanatlarına, enstrüman eğitiminden yabancı dile, dramadan jimnastiğe kadar geniş bir yelpazede eğitim veriyor. 7-12 yaş grubundan oluşan 3 etüt merkezinde ise okul ödevlerine desteğin yanı sıra çocuklara satranç, spor, seramik, resim, fotoğraf, edebiyat konularında da kendilerini geliştirmeleri için imkân sunuyor.

FARKLI KÜLTÜRLERE YOLCULUK

Sanat ve spor alanında olduğu kadar kültürel alanda da çocukların olumlu gelişim göstermesinin önemini göz önünde bulunduran Belediye, yabancı ülke temsilcilikleriyle iletişimde bulunarak çocukların farklı kültürleri tanımasına da olanak sağlıyor.  Yunanistan, Sırbistan ve Fas’ın tarih, coğrafi konum, sanat, spor, oyun ve oyuncak, yemek gibi özelliklerini kendi vatandaşlarından öğrenen çocuklar, yeni dönemde de farklı ülkeleri tanımaya devam edecekler.

260 PERSONEL EĞİTİM HİZMETİ VERİYOR

Çocuklara yıl boyu verilen eğitimlerde, 106 öğretmen, 70 öğretmen yardımcısı, resim, seramik, jimnastik, müzik, satranç alanlarında 12 branş öğretmeni, 3 psikolog ve rehber öğretmen ile 69 destek personeli hizmet veriyor. Resmi tatiller ve hafta sonu tatilleri dışında, sabah 07.30’da başlayan mesai akşam 18.00’a kadar sürüyor.

Bu haber 8733 kere okundu.