Kurslar Pandemi Önlemleriyle Devam Ediyor

05 Nisan 2021 Pazartesi 10:45:37

Çankaya Belediyesine bağlı Çankaya Evlerinde yeni dönem kurslar devam ediyor. Pandemi kurallarına maksimum özenin gösterildiği kurslarda Çankayalılar, farklı branşta verilen hobi ve meslek edindirme eğitimlerinden yararlanıyorlar.

Çok sayıda Çankayalının katılımıyla gerçekleştirilen hobi ve meslek edindirme kursları pandemi kurallarına uyularak devam ediyor. Çankayalılar içinde bulunduğumuz bu zor günlerde güvenli ortamda kurslara katılıyor.

PANDEMİ ÖNLEMLERİ ALINDI

Pandemi nedeniyle sağlık önlemleri alınarak yürütülen kurslarda sınıflara alınan kursiyerlerin sayısı azaltıldı. Sosyal mesafe ve maske kuralının uygulandığı kurslarda katılımcıların kullandıkları alanlar da düzenli olarak dezenfekte ediliyor.

EV DIŞINDA FARKLI BİR YAŞAM ALANI

Önceki yıllarda 120’ün üzerinde branşta eğitimler verilirken, Covid-19 salgını nedeniyle kurs sayıları azaltıldı. Sayısı 76 branşa düşürülen kurslarda hem hobi hem de meslek edindirmeye yönelik eğitimler bulunuyor. Hasta bakımı, deri işçiliği, mozaik, gitar, yabancı diller, pastacılık, cilt bakımı ve düz dikiş gibi kurslardan yararlanan vatandaşlar güvenli ortamlarda hobi ve meslek ediniyor.   

Bu haber 822 kere okundu.