Pandemi Döneminde Mesleki Eğitim

21 Ocak 2021 Perşembe 13:11:05

Sağladığı istihdam fırsatıyla yoğun ilgi gören Çankaya Belediyesi Çankaya Evlerinin 21’inde yeni dönem kursları 25 Ocak'ta başlıyor. Kursları bitirenler, çeşitli dallarda alacakları mesleki eğitim sertifikaları sayesinde istihdam imkanı bulabilecekler.

Pandemi kurallarına azami özenin gösterildiği kurslarda toplam 76 farklı branşta eğitimler verilecek. Kursiyerler derslere HES kodu bildirerek katılabilecek.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen döneminde açılan 14 yeni merkez ile sayısı 27'ye ulaşan Çankaya Evleri'nde yeni dönem sıkı pandemi tedbirleri alınarak 25 Ocak'ta başlıyor. 76 farklı branşta kursların verildiği, etkinlikler ve eğitimlerle Çankayalıların ikinci adresi haline gelen merkezlerde yeni eğitim döneminde Çankayalılar, 8 ila 10 kişilik sınıflarda kurs görecek.

PANDEMİ ÖNLEMLERİ ALINDI

Pandemi nedeniyle bu yıl önceki yıllara göre sağlık önlemlerinin alınmasının ardından başlayacak kurslarda bir sınıfta en fazla 10 kişi eğitim görecek. Sosyal mesafenin ve maske kuralının uygulanacağı kurslarda kursiyerlerin kullandıkları alanlar da düzenli ilaçlanarak dezenfekte edilecek. Çankaya Evlerindeki eğitimlerde tüm kursiyerlerden HES kodu istenecek.

76 FARKLI BRANŞ

Önceki yıllarda 120’nin üzerinde branşta eğitimler verilirken, bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle yakın temasın olmasını engellemek amacıyla bazı kurslar düzenlenmiyor. Sayısı 76 branşa düşürülen kurslarda meslek edindirmeye yönelik eğitimler de bulunuyor. Hasta bakımı, deri işçiliği, mozaik, cam vitray, gitar, bağlama, ud, yabancı diller, pastacılık, cilt bakımı, makyaj teknikleri, örgü bebek (Amigurumi), keçe, giyim ve dikiş kursları bu yıl düzenlenen kurslardan birkaçını oluşturuyor.

İKİ YENİ ÇANKAYA EVİ

Pandemi sürecinde de çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Pandemi, normal yaşantımızda çeşitli kısıtlamalara neden oluyor. Biz de halkımızın ilgiyle beklediği Çankaya Evlerimizi sınırlı sayıda kontenjanla yeniden açma kararı aldık. Halkımızın boş zamanlarında sosyalleşebilecekleri ve 21. yüzyılın halk evleri olarak tanımladığımız Çankaya Evleri'nde gülen yüzlerle tekrar buluşacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu heyecanı daha çok kişiyle yaşamak için Yıldız ve Öveçler'de iki Çankaya Evinin daha temelini attık 2021 yılının ilkbaharında hizmete açmayı planlıyoruz. Umut ediyorum ki o zamana kadar pandemi dönemini atlatır, sağlıklı günlerde yine hep bir arada oluruz" diye konuştu. 

Bu haber 105 kere okundu.