Çankaya'nın Kreşleri Covid-19 Eylem Planı ile Açıldı

21 Eylül 2020 Pazartesi 12:16:12

Çankaya Belediyesinin 3-6 yaş çocuklara hizmet verdiği gündüz bakımevleri 2020-2021 eğitim dönemi pandemi tedbirleriyle başladı. Çankaya Belediyesinin kapsamlı bir eylem planı hazırladığı gündüz bakımevlerinde tedbirler en üst seviyede alındı. Eylem Planı kapsamında gündüz bakımevlerinde her gün tam izolasyon olacak.

Çankaya Belediyesinin gündüz bakımevlerinin yeni eğitim dönemi yeni tip koronavirüs pandemisine yönelik tedbirler yüksek seviyede alınarak başladı. Okul öncesi dönemdeki çocukların gelişimsel özellikleri dolayısıyla öz bakım becerilerinin bulaşıcı hastalıklardan korunabilecek düzeyde olmamasından hareketle Covid-19 Eylem Planı hazırlayan Çankaya Belediyesi, bulaş riskini en alt seviyede tutmayı amaçlıyor. 

Covid-19 Eylem Planı, gündüz bakımevlerinde hizmet veren personelin, hizmet alan çocukların ve ailelerin tümünü kapsıyor. Bulaş riskinin azalması için gereken önlemlerin belirlenmesi ve uygulanmasını sağlamak, hastalık bulguları gösteren bireylerle karşılaşılması durumunda uygulanacak adımların belirlenerek takibini sağlamayı amaçlayan Eylem Planı, birimler arasında Covid-19 tanısı alan personel ya da vatandaş olursa izlenecek protokolü de içeriyor. 

Çocukların ve personelin gündüz bakımevine girişinden itibaren başlayan Eylem Planı, yemek öğünleri, eğitim süreci ve dinlenme saati ile çocuk, öğretmen veli boyutunda uyulması gereken ve bireysel korunmayı sağlamaya yönelik tüm düzenlemeleri kapsıyor.

PERSONEL MESAİ BİTENE KADAR DIŞARI ÇIKAMAYACAK 

“Yeni Normal” olarak tabir edilen yaşam tarzı Eylem Planı, gündüz bakımevinin çalışmalarına tümüyle yansıtıldı. Covid -19 salgınının gerekliliği olarak temassız olarak planlanan eğitim biçimi, çocuklar, personel ve aileler için yeni bir deneyim olacak. Gündüz bakımevlerinde, yeni normal eğitim biçimine uyum güçlüğü yaşayan çocuk, veli ve personel için psikososyal destek de eylem planına dahil edildi.

Çankaya Belediyesinin, gündüz bakımevleri personeline ve velilere ilettiği Covid-19 Eylem Planının içerdiği kuralların ve yeniliklerin bazıları şöyle: 

• Çocuklar ve personel gündüz bakımevine geldiğinde giyinme odasında dışarıdan geldiği kıyafetini temiz kıyafetlerle değiştirecek. Çocuklara yardımcı öğretmenler destek verecek. 
• Gündüz bakımevine dışarıdan ziyaretçi veya veli kesinlikle kabul edilmeyecek.   
• Veli görüşmeleri yalnızca telefonla yapılabilecek, veli toplantıları çevrimiçi olarak gerçekleşecek. Velilerin sağlık durumu da HES üzerinden kontrol edilecek. 
• Her alanda, gün içinde düzenli aralıklarla dezenfeksiyon işlemi yapılacak.  
• İlk olarak girişte olmak üzere her 4 saatte bir çocukların ateşi ölçülecek.  
• Çocukların masa ve oyuncak dahil malzemeleri kişiselleştirecek. 
• Eğitim içeriği temastan kaçınılarak oluşturulacak ve seçilen temassız oyunlar oynanacak.  
• Çocuklara bireysel hijyen ve grupta dikkat edilecek kurallar drama tekniği kullanılarak benimsetilecek 
• Personel, gündüz bakımevine girdikten sonra mesai bitene kadar dışarı çıkamayacak. 

Bu haber 865 kere okundu.