Barış Karikatürleri Sergisi Zülfü Livaneli’de

02 Eylül 2020 Çarşamba 10:31:49

Çankaya Belediyesi, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Zülfü Livaneli Kültür Merkezi’nde “Barış Karikatürleri Sergisi” açtı. Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nin bahçesinde kurulan sergide dünyanın farklı ülkelerinden karikatüristlerin barış konulu eserleri yer alıyor. Sergi aynı zamanda Belediyenin Youtube kanalı üzerinden "sanal sergi" olarak izlenebiliyor.

Karikatürcüler Derneği'yle ortaklaşa düzenlenen, 50 eserden oluşan sergi, 21 Eylül tarihine kadar sanatseverlerle buluşacak.

SANAL SERGİYE HER YERDEN ERİŞİM

Sanatseverlerin Çankaya Belediyesinin sosyal medya platformlarından da sanal olarak da gezebileceği sergi hakkında bir açıklama yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, pandemi sürecinde insanların morallerini yüksek tutmak için sanatın önemine vurgu yaparak, “Barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla açtığımız sergiyi sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda sanatçının savaşı hicvedip barış özlemini yansıttığı çalışmaları sanal ortamdan tüm dünya ile buluşturuyoruz” dedi.

Bu haber 688 kere okundu.