Taşdelen’den UNICEF Çocuk Hakları Kampanyası İçin Destek Çağrısı

31 Ekim 2019 Perşembe 13:52:00

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, UNICEF tarafından başlatılan 20 Kasım Dünya Çocuk Günü kampanyasına imza atarak “Haydi Türkiye, sıra sizde” diyerek destek istedi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, BM UNICEF Türkiye İletişim Bölüm Başkanı Sema Hosta’yı makamında ağırladı.

Taşdelen’e UNICEF Türkiye’nin çalışmalarından söz eden Hosta, Çocuk Hakları Sözleşmesinin kabul edildiği 20 Kasım’ın Dünya Çocuk Günü ilan edildiğini, sözleşmenin 30. yılında tüm ülkelerde çağrı kampanyaları ile toplumsal duyarlılığın artırılmasını sağlamak istediklerini aktardı.

Çocuk dostu bir kent yaratmak için çok sayıda projeyi yaşama geçirdiklerini belirten Taşdelen, UNICEF Türkiye sayfasından kampanyaya destek vererek şu açıklamayı yaptı:

“Hayatım boyunca çocuklar ve onların haklarının savunulması benim önceliğim oldu. Belediye Başkanı olmanın ötesinde bir baba olarak; din, dil, ırk, mezhep fark etmeksizin dünyadaki her çocuğun her hakka sahip olması gerektiğine inanıyorum. Bana ve UNICEF’e katılın. www.unicef.org.tr/dunyacocukgunu adresine giderek çocuk haklarına desteğinizi bir imza ile gösterin. 20 Kasım Dünya Çocuk Günü’ne kadar en çok imza toplayan ülke biz olalım ve dünya liderlerine mesajımızı en güçlü şekilde verelim. Haydi Türkiye sıra sizde..!”

Bu haber 393 kere okundu.