Çankaya Oyun Evleri Minik Çankayalıları Ağırlıyor

07 Temmuz 2019 Pazar 09:11:53

Okulların tatile girdiği yaz aylarıyla birlikte Çankaya Belediyesi Çankaya Evlerinde yer alan Oyun Evlerine ilgi artıyor. Ebeveynlerin işlerini yapabilmeleri için 2 saatliğine çocuklarını bırakabildikleri oyun evleri, minik misafirlerin hoş vakit geçirmelerini sağlıyor.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in Çankayalılara kazandırdığı Oyun Evleri, ebeveynlerin imdadına okulların tatil olduğu yaz aylarında da yetişiyor. Ebeveynlerin mesai saatleri içerisinde yapmaları gereken işlerle uğraşırken çocuklarını bırakabilmelerine olanak sağlayan Oyun Evleri, 2014 yılından bu yana binlerce minik Çankayalıyı konuk etti. Alışveriş, hastane, banka gibi kısa süreli işlerini yapabilmelerine olanak sağlamak için çocuklarını iki saatliğine oyun evlerine bırakabilen ebeveynler de özgürce hareket edebiliyor. Yaşlı vatandaşların sosyalleşmelerine olanak sağlayan Baharevlerinde ise torunları ile gelen büyükler birbirleriyle sohbet ederken çocuklar da oyun evinin keyfini çıkartıyor.

EĞİTMENLERİN GÖZETİMİNDE EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR

Ebeveynleri yapmaları gereken işlerini yaparken akranlarıyla oyun evlerinde vakit geçiren çocuklar, eğitmenler eşliğinde oyunlar oynuyor, el becerileri faaliyetlerinde bulunuyor, masal dinliyor, müzik, drama ve resim çalışmalarına katılabiliyor. Hem çocuklar hem de büyükleri için fayda sağlayan oyun evi hizmeti Cebeci, Bayraktar ve Sokullu Çankaya Evleri ile Ayrancı, Cebeci ve Sokullu Baharevlerinde bulunuyor.

Çankaya Evlerinde beceri kurslarına devam eden ve 3-6 yaş aralığında çocuğu olan annelerin kurslara rahatlıkla katılmalarını da sağlayan oyun evlerinde hizmet ücretsiz olarak veriliyor.

Bu haber 1184 kere okundu.